Adetli PC kurulumunda, zaman çok önemli. Standart olarak kurulan programları zaman hesabını da yaptığımızda (HDD SSD "120GB-500GB", 4GB Ram) için;
* (12-18) dakika Windows 10
* (7-12) dakika Office
* (15-25) dakika diğer kurulumlar. Toplamda (40-60) dakika arasında, en hızlı kurulum.
Peki, bu süreyi nasıl kısaltabiliriz?
Aşağıda testini gerçekleştirmiş olduğum işlemde, Öncelikle bir PC 'ye Windows 10 işletim sistemi ve Standart kurulumlar gerçekleşti. Ardından Windows 10 içerisinde yer alan "Yedekleme" sistemi üzerinden İmajı alındı. Toplam imaj alma süresi (13 dakika) sürdü
İmajdan başka bir PC'ye Yükleme yapıldı. (12 dakika sürdü.) Ortalama 15 dakikada hazırlanan PC
İmaj Alma (Upload):
Denetim masası üzerinden, "Sistem ve Güvenlik" kategorisi içinde yer alan, "Yedekleme ve Geri Yükleme (Windows7)" linkine tıklayınız.
Harici SSD Usb Harddisk takıldıktan sonra, "Sistem görüntüsü oluştur" seçimini tıklayın. Disk seçilip "İleri" butonuna basınız; "Sistem görüntüsü oluştur." Linkine tıkladıktan sonra, İlgili diski seçip "İeri butonuna basınız.
İmaj alacağımız diski seçtikten sonra, "İleri" butonuna basınız.
İşletim sisteminin olduğu diskler otomatik olarak yansır. "İleri" butonuna basınız. (İstenilen başka sürücülerde eklenebilir)
"Yedeklemeyi başlat" butonuna basınız. İşlem başlar.
İşlem başlamayıp bir hata verirse. (0x00..) gibi (İnternet'te yaptığım araştırmaya göre, mantığını çözemezsem de) Denetim masası ayarlarında, "Saat ve Bölge" içerisinde "Ek ayarlar"ile açılan "Biçimlendirmeyi özelleştir" sayfasındaki pencerelerden ilk sıradaki, "Ondalık simgesi" açılır, İlgili pencerenin kutusunu tıklayıp, "virgül" olan simge yerine "nokta" olan simgeyi seçilir. Tamam deyip bilgisayarı yeniden başlatın.
Ardından, Denetim masasındaki "Sistem ve Güvenlik", Sistem geri yükleme (Windows7)" seçeneğine girip, "Şimdi yedekle" butonuna basınız.
Yedekle işlemi başlayacaktır. İşlem süresince rengi yeşil olarak
Yedekleme işlemi bittiğinde, mavi renk olarak yansır.
İmaj Yükleme (Import):
Kurulum yapacağımız bilgisayara, "Cisso" barındıran USB belleği takıp, USB Flash bellek ile başlamasını sağlayın. İmaj diskini de takmayı unutmayın. USB flaş üzerinden açılmasıyla kurulum menüsü ekrana gelir.
"İleri" butonuna basıp, "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğine tıklayın.
Gelişmiş seçenekler ekranında, "Sorun gider" seçeneğine tıklayın. Ardından "Sistem görüntüsü kurtarma", daha sonra "Windows 10" seçeneğine tıklayınız.
"Sistem yansıması yedeği seç"penceresinde. "Sistem görüntüsü aç" kutucuğunu işaretleyip "İleri butonuna tıklayın. İlgili diski tıklayıp/seçin. Ardından "İleri" butonlarına basınız.
"İleri" ve son butonları ile ilerleyiniz.
İmaj kurulum işlemlerinin bitmesini bekleyin. İşlemler bitince cihaz kapatma isteyecektir. Atanan süreyi beklemeden "Şimdi yeniden başlat" butonuna basın. Cihaz açıldığında, her şey hazır.
Yeni öğrendiğim bir bilgi;
"İşletim sistemlerinde donanımsal ve sisteme özgü bilgilerin bulunması ve
bunların aynı ağ içerisinde bulunan başka bir makineye birebir imajlanması bir
takım sorunlara sebep olur."
Aynı local ağ içerisinde olmayan, bağımsız PC 'lerde kullanılması uygundur.