Cihaz genel görünümü:
Cihaz kurulumu:
Cd okunduktan sonra, kurulumunu Setup driver ikona basarak başlatın.
Önerilen yükleme ile kurulumu başlatın.
"Yazılım bilgisi" ön izlemesini, "İleri"butonuna basarak geçiniz.
Toplu tarama driver, Araçlar, Klavuzlar, Yükleme konumu bilgilerini "İleri" butonuna basarak geçin.
Son kullanıcı lisans sözleşmesi bildirimini, Okudum çek işaretinden sonra, "İleri" butonuna basarak geçin.
"Yükle" butonuna basarak kurulumu başlatın.
Yüklü yazılımlar penceresinde, kurulum aşamaları tamamlanıncaya kadar bekleyin.
Kurulumlar tamamlanınca, aşağıdaki"Yazılım başarıyla yüklendi." mesajı görüntülenir. "Sonlandır" butonuna basarak kurulumu tamamlayın.
Masa üstünde "PaperStream Capture" ikonu masa üstünde belirir.
Tıkladığınızda, başlatılıyor bildirim resmiyle açılır.
Tarayıcı Yönetim Ayarları:
Yardım menüsü içeriğinde, Uygulama ve Profil bilgilendirme yer alır.
Açılışta yardım menüsü, bilgilendirme sayfası gelmeden tara sekmesine geçmesi için, sağ köşedeki "Bu pencereyi bir daha gösterme" kutucuğunu işaretleyin.
Klavuz ikonuna tıkladığınızda, yardım kitapçığı belirir.
Yönetici ikonuna tıkladığınızda, Olaylar(Fonksiyon kısayolları tanımlama), Günlük ayarları (Mesaj çıktısı oluşturma, tarama, Kağıt sıkıştırması, Diğer hatalar, Sayfa silme, Çoklu besleme), Kısayol tuşları (Tarama iptali için tuşa atama), sürücü driver seçimi, Yönetici parolası atama, tıklama şekli, Resim kalitesi, resim görünümü seçenekleri yer alır.
Tarayıcı yapılandırma ayarları:
Tarayıcı yapılandırma ayarında, yeni profiller oluşturabilir, var olan profili düzenleyebilirsiniz. İlgili profili seçtikten sonra, "düzenle" ikonuna tıklayın.
Açılan pencereden, profil görünümünü, isteğe göre değiştirebilirsiniz. Sağ ok ile sonraki pencereye ilerleyebilir veya, sol taraftaki ikinci pencereye tıklayarak ta ilerleyebilirsiniz.
İlk seçenek "Tarayıcı adı" kutucuğunu açıp işaretleyin sonrasında, sürücü profili seçin. Yaptığım testlerde "Geçerli ayar" seçeneği hariç tüm seçeneklerde çözünürlük 200dbi olarak kaldığı, değiştirilemediği görüldü. "Geçerli ayar" seçeneği tıklı iken, "Ayrıntılar" butonuna tıklayınız.
Kağıt kaynağı (Tek taraflı seçilirse ön yüz, Çift taraf seçilirse arkalı önlü tarar.)
Açılan pencerenin sağ köşesindeki "çift ok" seçeneğine tıklayınız.
Açılan ayar sekmesinde, "Temel" seçeneklerinin alt sekmesi, Görüntü modunu "Renkli" (Renkli Profili için yapılan ayar), Kağıt kaynağı "Çift Taraf", Çözünürlük "400dpi", Kağıt boyutu "A4" seçiniz.
Açılan ayar sekmesinde, "Temel" seçeneklerinin alt sekmesi, Görüntü modunu "Gri tonlamalı" (Siyah ve beyaz Profili için yapılan ayar "Siyah ve beyaz seçildiğinde kağıtta lekeler de görüldü." - "Gri tonlamada ise, net görüntü elde edildi"), Kağıt kaynağı "Çift Taraf", Çözünürlük "400dpi", Kağıt boyutu "A4" seçiniz.
Çözünürlük 1200 dpi kadar desteklemektedir. Çözünürlük yükseldiğinde dosya boyutu da büyüdüğünden, ihtiyaca göre çözünürlük belirlemek gerekir.
Birçok sayfa yapısını desteklemektedir.
Görüntü, Ton ayarlarla fonksiyonunda bir çok özellik yer almaktadır.
Görüntü, Görüntü iyileştirme fonksiyonunda bir çok özellik yer almaktadır.
Kaydet butonuna bastığmızda, uyarı mesajı ile değişikliği haber verir. "Geçerli ayar" seçeneği diğer profil içinde kullanıldığı için, ikinci bir defa diğer profili düzenle olarak açıp değişikliği bir daha yapıp kaydetmek gerekir.
"2 Numaralı, Tara" sekmesinde, Görüntü kalitesi kontrolü seçeneklerinde, "Otomatik" 'te olursa, taranan belgeyi direk aktarır. "El ile beslemeler de" önce düzenleme penceresi görünür.
"El ile beslemeler de" seçimi yapılırsa, aşağıdaki gibi belgeler sayfa sayfa görünür. Sayfaların sırası ve yönü değiştirmeye imken sunar. Çıkan uyarı mesajına "Evet" dedikten önce düzenleme penceresi görünür.
"3 Numaralı, Son haline getir" sekmesinde, dosya formatı yer alır, isteğe göre değiştirilebilir. Çıkış klasör adresini kopyalayıp masa üstünde kısayol oluşturarak ekleyebilirsiniz.
Adlandırma kuralına tıkladığınızda, siyah beyaz ifadesinden ziyade, Belge adında Tarih, Sonra ifade, ardından belge sayacı olmasını sağlayabilirsiniz. ( Mevcut ayarlardan, Uygulanana ayarlar penceresine ardaki ok a basarak metin tranferi ve yukarı ok ile sıralama yaparak belge adı tasarımının yapabilirsiniz. Tarih formatını da ayarlayıp "Tamam" tuşuna basınız.
"4 Numaralı, Ayırma" sekmesiyle, sayfa ayırmaları yapılabilir.
"5 Numaralı, Dizin" sekmesiyle, Geçerli ayarlar, içeriğinde "Toplu tarama sekme içeriğinde, Barkod algılama" açık olursa, ayarlar aktif olur.
"6 Numaralı, Deneme" sekmesiyle, Özellik bilgileri yansır.
Gözden geçir menüsü:
Gözden geçir, Taslak olarak kaydedilen taramalar bu alanda yansır.
Tara menüsü:
Tara menüsüne basma ile, istenilen profilde tarama gerçekleşir. Masa üstüne oluşturulan kısayol adresine "C:\Users\Public\Documents" taranan belgeler oluşur.
Versiyon yükseltme:
Fujitsu sitesi üzerinden güncelleme yaparak, versiyon yükselterek ek özelliklerde aktif olmaktadır. "http://imagescanner.fujitsu.com/global/dl/win-10-fi-7x40.html" adresi üzerinden güncelleme indirip güncelleme yapabilirsiniz.
Profil oluşturma:
Profil yükleme:
Hazırlanan profil, kurulum yapılan başka pc 'lere yüklenebilmektedir.
4 farklı tarama için hazır profilleri yüklemek için, tıklayınız.
Mevcut Profil görünümü:
Profil yükleme:
Yüklenen profiller "004-009" gibi görünmektedir. İlgili profil ile sürücü eşleştirmeleri yapılarak, işlev kazanması sağlanır.
Profil sürücüleri için yapılan renke ayarları:
Bw - Siyah beyaz
Bw ÇiFT YÜZ - Siyah beyaz, Önlü arkalı
Color - Renkli
Color ÇİFT YÜZ - Renkli, Önlü arkalı